Wednesday, November 25, 2009

Samudera Indah Nian


This is my latest collection, bought via www.jemariseni.com on 14th, shipped on 17th & received yesterday morning..really make my life happy..penantian itu 1penyeksaan…I fully agree with that quote. Bahana novel baru…last night kul 2pg gak aku tido, itupun, bru half novel je…klu ikutkan nak habiskan terus, tapi, mata ala-ala xboleh nak buka dah..esoknya, keje la plak..dahlah tgh rushing closing account sblm aku nak blik cuti raya aji..huhu..boss plak dh blik ofis lepas bercuti panjang pi holiday..then, xbolehlah aku nak bersenang lenang baca novel kat office kan…mau kena short meeting dgn my lady boss nanti..huhu..

Samudera Indah Nian, by Mazni Darwisya..cinta sepasang suami isteri yg brkahwin atas pilihan keluarga berlatar belakangkn Pangkalan TLDM Lumut, Perak…Uishh, mmg best giler cite ni..tapi, xgiler novel Hlovate & Syud la…Leftenan Komander Amru Iskandar & si engineer Yasmin Nur Raihan..can u imagine that…pandai penulis ni olah cite ni..yelah, dah dia pun isteri pada pegawai TLDM juga. So, mmg realistic la cite ni…berpijak di bumi nyata. Then, of course, happy ending story…

Tak habis baca lagi…mybe hari ni nak habiskan…malas nk memberatkan beg bawa novel ni balik kg..dan2 my sis tgh STPM..kang, tak study plak budak tu…so, try this novel..sure best punya.

Tuesday, November 24, 2009

La Corda D’Oro ~ primo passo


Just like this anime…tertengok jugak. One midnight…oleh sbb mata tak mengantuk lagi..then, channel lain dah xde cite yg menarik..pi usha2 channel yg mmg jarang buka..antaranya, animax, 715…huhu..best la plak cite ni..

Kahoko Hino..just a na├»ve girl..studied at Akademi Seiso..mcm akademi muzik juga..tapi, dia ni, student pendidikan am…bukan specialist dlm music..tapi, dia ni suka main violin..tah mcm mana, dia boleh nmpak 1 fairy,xda student lain yg boleh nmpak fairy tu...then this fairy hadiahkan dia 1 magic violin…then, dia join satu prtandingan music..dlm pertandingan tu lh dia bertemu dgn a few student yg msing2 major with 1 alat music…kbyakannya student lelaki..selain Kahoko, ade 1 org lgi student prmpuan, tp, dri music department…

So, dr prtandingn music tu la plot cite ni berkmbang…antara saingan2 Kahoko..aku suka Len Tsukimori…si egois boy..yg slalu cari gaduh dgn Kahoko…sbnarnya, dia xrealise yg dia sukakan Kahoko dri mula lgi…ada lagi a few student yg minat juga kat Kahoko sbb dia ni mcm sekuntum bunga yg mekar dlam prtandingan tu..huhu…tapi, dlm sume student yg minat Kahoko tu..aku suka lagi Len…ego2 dia, sbbnrnya dia concern sgt dekat Kahoko..tpi, kdg2 sikap dia tu yg buatkan Kahoko sakit hati…

Emm..mmg best cite ni..tgkla nnti klu pi kdai buku..nak usha gak komik ni..tmbah lagi my collection…hehe

Monday, November 23, 2009

I hate chick call...

ni mmg buatkn aku mengalami ketidak stabilan emosi yg terkawal..hehe..
aku pun xtau mana aku dapat istilah chick call ni..yg aku ingat-ingat ada tercatat kat mna2 novel yg aku penah baca..huhu..betul ke xaku adaptasi kat entri ni pun..aku men tibai je..

tetiba..xda angin, xada ribut i got chick cal..entah dari sapa2..nak berkenalanlah..nak kwn la..
klu yang ala2 serius betul & menggunakan otak yg waras + level value kedewasaan..aku ok je..ni tak, cakap main2, cam budk2 skolah pun ada..+ otak yg ala-ala trputus saraf (i guess) + level value ke tidak matangan yg mmg terserlah..ni yang buat aku hangin..halo..aku byk lg keje lain yg nak buat..xde maknanya, aku nak layan chick call yg spesis mcm ni...bukan sekali dua kena..berkali kala dh..sekali call..bolhlah aku lyn..itu mmg, layan je apa yg patut..kali kedua call, mampuslah..aku xangkt phone dh..beratus kali miscall pun, xde maknanya ak nk angkat..pastu, siap suruh aku cal balik tue..heii..apa kes aku nk call..habiskn prepaid aku je..msg pun, xhabis aku baca dh delete..huhu..ni mmg aku menyampah ni..mcm budak2..entah2, mmg budak2 kan..huhu..pe2 je la..kdg2, termiscal je pun..salah no...klu dh tersalah no. tu, titik je la..ni nak kena introduce dri plak..halo..i even do know who u are..klu kenal pun..emm, lantaklah..aku lbih suka my hp tu senyap..other than got chick call from stranger...

advice utk kwn2...don't ever do this to anybody...nk kwn pun, kwn la btul2..gurau2 tu xkish...tapi, biarlh brgurau yg bijak...huhu..

Saturday, November 21, 2009

Fenomena Nur Kasih

Emm..aku ikut this movie dri 1st episod lagi..skang dh episod ke 25..pernh miss jugak a few episod, tpi, website kan ade..mg dpn last episod..huhu..finally, habis jugak cite ni. masa mula2 cite ni tayang, xbyk sgt org bercerita,skang, dah mcm 1 fenomena plak..sana sini duk bercerita psl nur kasih..

bagi aku, cite ni kuat..skrip dia kuat..masing2 yg bwa watak dlm cite ni ade olahan watak yg kuat..xkira watak utama o pmbantu..sume ade peranan msg2..& xmenempel sesaja..aku suka watak Nur, cra dia ekspresi emosi dia nmpk real..w/pun menyamph giler dgn watak Sara krna memporak perandakn sglnya, tapi, watak tulah yg sbnarnya mghidupkan lagi cite ni..dulu, ada gak yg xlayan cite ni sbb katanya, cite ni ala-ala islamik..tapi, skang..emm, cite islamik nilah jugak yg ditunggu tiap2mggu..pe2pun, congrate utk mira mustapha yg create cite ni & sumelah yg trlibat scra lngsung o xdgn cite ni..sush sbnarnya cite versi islamik nk tawan hati masyarakat skang..tp, finally, Nur KAsih brjaya mengubah tnggapan tu..w/pun, ada certain2 part yg aku rasa xbrapa realistik tapi, aku ttp suka cite ni..

last episod, time raya aidiladha nnti..huhu..insyaallah, aku & family akn ke Johor, umah my Pak Ndak..tapi, tulah, duk umah org ni..tau2 jelah..lagi2 ari raya..ntah dapat tgk o x last episod ni..huhu..

Friday, November 20, 2009

Cool & cold??/

Mmg tgh cool je ni..klu xcool, mmg dah call maintenance suruh adjust our aircond..ngomel sikit kat diorg ni..bila tah nak repair lubang aircond tu..

Cold giler..shawl dh berlilit kat bdn aku ni..tapi, tangan ala nak kebas segala..bersin berkala-kala…hidung pun ala berair dah ni..huhu..masuk bilik miting nak solat..mmg beku dah..tngan yg tadi kebas dh bengkak plak..trpaksa cri alternatif len nak solat..klu ikut maintenance tu dia suh ktorg solat kat surau je..huhu..xde nya aku nak turun basement tu..sudahnya, xtahan sgt, stor room pun jadi..ni bahana cuaca xmenentu kat luar tu..asyik ujan je..klu dah luar ujan, dlm ni..kutub utara la jadinya…klu aku xcool, mau aku bawa selimut segala…baju pun dah berlapis pkai ni..

Tapi, tobat…mmg cold giler…menggigil pun ye dh ni...

Through my window

i Dont want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Cant exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Now theres me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real


there are a few version of this song..but i really like Shila OIAM version..
just a nice song..

Wednesday, November 18, 2009

cakap siang pandang2...

Org cakap, cakap siang pandang2..ckp malam dengar2..

ni nak advise diri sendri n kwn yg bca entri ni..huhu..
tpt : public area

kut ye pun nk brsembang jgn la kuat sgt..taulah jupe kwn lama, tp jgn smpai tiap butir kata org boleh dgr sebijik2..gelak plak bolh dgr satu bus stop..huhu..so, behave urself, nasib baiklh kat cni xde gossip girl..klu xmmg dah ade org anta msg kt website2 gamaknya..yelah, kdg2 kt xsedar pe butir kata yg kita sembangkn tu..mgkin ada trselit hal2 peribadi..trmengumpat sana sini..termengata kwn sendiri..& sbgainya..so, watch out ur mouth..trlajak perahu bolh diundur..terlajak kata..huhu..pepandai sendiri la..

ckp pasal gossip girl...huhu..mcm dh songsng terbalik je jdi cite ni..Blair dh jdi mkin nakal..xserik2, Dan? huhu..wat scandal dgn cikgu sndiri plak..mmgla si Rachel ni..yg kesian, Serena jugak..

Saturday, November 14, 2009

Al-Fatihah...

I got one msg from my frenz..

"Slm. K.Ika dah meninggal..."

Just a short msg..tapi, buat ak trkedu xbolh nk ckp apa2 for a few minutes..
duk mengelamun dpn PC..nasib baik otak aku cepat mentafsir..
"innalillahiwainailaihi raji'un...kepadaNya kita datang & kepadaNya kita kembali.."
tp, mmg ak xtau nk wat pe dgn msg tu..nak forward, xtersenarai sapa2 dlm otak aku time tu..nak reply, xdpt nak cri kata-kata yg relevan utk di'reply'..betul2 ak rasa otak ni kosong jap..trus letak balik my hp dlm drawer......

Late evening, i'm checking my email inbox..got the same msg, but little bit long..

Al-fatihah buat Allahyarhamah Nor Zalikah..seorg kakak yg happy go lucky & alwiz give support to me masa kat um dlu..takziah buat keluarga beliau...Moga ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..insyaallah..

Tuesday, November 10, 2009

Calm down...

Calm down...that only the right word i can say..& we really apologize on behalf..huhu
u are my supplier & we are your client..give & take, its better..win-win situation..

we know the situation is terrible..& we understand your situation..but maybe, my boss was very angry & uncontrolable..huhu..juz be calm..sabar je la ya..nak marah lebih2 pun, no point..by gone be bygone..hati korang jugak yg sakitkan??afterwards, wat can i say, we will handle the situation..we do our part, u also do your part...hopefully, it would never happen again in future..
...................................................

sbnarnya, nak ckp cm2 kat my supplier ni, tpi xtrcakap..
time diorg duk mengomel habis psl my boss, aku xtau nk ckp apa..wat can i do...juz smiling..org ckp, jgn simbah api dgn minyakkan...tp, bukan smile yg sinis punye spesis or sbb diorg kena hemtam dgn my boss..tapi, sbb xtau nk ckp kat diorg cmne lg..huhu..klu dak kecik, boleh gak hulur ice cream..coklat pun ok gak..ni dah bolh jd bapak org..hehe..senyum je la..senyum kan sedekah..

one tree hill

i love this season...season 6..
cause, finally, Lucas & peyton become together & will getting married soon..
cuma, yg xbape best..this season, become the last season for Lucas & Peyton character..huhu..
i will miss them..Chad Michael murray & Hillarie Burton that play both role..
..emm, can't wait to see Sawyer Brooke Scott..their incoming daughter..

then..James Lucas Scott..really love this 5 years old child..son of Nathan & Haley....boleh plak, bila dia realise yg Nathan xboleh join games NBA, dia siap call coach & talk about the games..it's not just about the games, its about heart..huhu..such a cute & clever boy..this Jamie lgi mencomelkan movie ni..he admire his father a lot..for him, Nathan is his hero...

Saturday, November 07, 2009

Pindah Rumah

Huhu..sebenarnya dah nak dekat sebulan dah pindah rumah..xjauh pun dari rumah lama..emm,sebelah rumah je..ms mula2 masuk rumah ni, Ya Allah..teribble punya rumah. ade ke dia pi cat dinding umah warna hitam..memanglah tenant b4 this..xckp dgn tu, dinding bilik dah mcm umah PDRM, biru + putih..taulah, belakang umh2 de flat pdrm..huhu..then, apalagi, drpd mata sakit tgk dinding yg ala2 mcm studio jamming tu, ktorg pun wat operasi cat mengecat sblum officially masuk umah2..taraa..purple light..ni baru la gaya umah sikit..xde la nmpak sempit umahkan..

kerosakn yg len, xdelah ketara sgt..biaselah, umah yg penah org duduk..cuma, wiring ala-ala something wrong skit, nasib baik owner2 dh betulkan..lantai umah pun.cuma xpuas hati, pintu bilik aku, asallah macm nak runtuh je ni..huhu..diorg ni men hentak2 pintu ke? pe2 je la..

emm, w/pun owner dia unpredictable sikit..so far, oklah. bak kata dia..win-win situation..huhu..

Friday, November 06, 2009

Castle

Tetibe je tertengok cite ni sbb xde cite len dh nak tgk..siaran 711 SWR, emm..best gak cite ni. masa tgk cite ni, ingat kat detective conan, volume xingat..yg bab ade 1 penjenayah yg ikut totally cite dlm novel yg yusaku kudo tulis, ayah pd shinichi kudo..tgk watak richard castle, teringt kat yusaku kudo, bijak ala-ala detective, same like his son...ingat gak dengan his son, yg obses dgn watak sherlock holmes karya conan doyle..

then...bila teliti gaya penyiasatan richard castle ni, mmg best...genius & marvelous..yg kdg2 tak terjangkau dek pikiran NYPD..so, that means, this movie masuk my favourite movie list la..

emm, cakap pasal conan, conan volume 65 baru keluar..dah beli, tapi xtersempat nak baca habis lagi..this wekend maybe..

Wednesday, November 04, 2009

Kelly Clarkson - Already Gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye
Even with our fists held high
It never would have work out right, yeah
We were never meant for do or die
I didn't want us to burn out
I didn't come here to hurt you now I can't stop

I want you to know
That it doesn't matter
Where we take this road
But someone's gotta go
And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you wanna cry
It started with the perfect kiss then
We could feel the poison set in
"Perfect" couldn't keep this love alive
You know that I love you so
I love you enough to let you go

You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on
So I'm already gone
Ahhh already gone, already gone, already gone
Ahhh already gone, already gone, already gone

Remember all the tings we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye

You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on
So I'm already gone

Monday, November 02, 2009

Ada sesuatu yg xberubah tentang kita....

Alhamdulillah, setelah hampir 5 thn xjupa my frenz ni, semlm jupe dia. itupun, mmg siap berjanji segala..huhu..last jupe dia, msa kebetulan dia tumpang bilik aku kat kolej UM masa 1st year, 2004. itulah last jupe dia..her name is Aishah. kwn yg aku rapat masa kat TAHAP. 1 kelas since FOrm 1-3. Form 4, dia class science, aku ambik akaun. tp, oleh sbb ktorg masing2 KP & PAI..so, still rapat lg la..nasib baik gaklah, masing2 xtukar no phone, then, boleh still contct tru phone w/pun xjupe..lama gak ktorg duk outing keliling pertama kompleks & sogo..

betullah, teman datang dan pergi..tapi, kau tetap di hati..ni mmg tagline kitaorg..walau ceruk mana pun pergi sahabat2 TAHAP mmg sentiasa di hati,..lagi2, odw nak balik, terserempak pulak dgn mimi..huhu..mmg panjang umur sungguh. yelah, klu dah namanya jupe kwn sekolah, cerita yg terkeluar mmg semuanya pasal kwn sekolah belaka. terkeluar jugak la pasal si mimi..hehe

then, sorng lagi yg aku mmg nak jupe sgt2. ni mmg lama giler xjupe.jupe last masa aku form 4 ke form 5 tah..sbb dia ni pindah MRSM masa form 4.that is haiza..kwn rapat aku gak time form 1-3..satu kepala gak kitaorg ni. w/pun dia duk shah alam je..tp, mmg till skarang xjupe2 lagi dia ni. ni plak spesis engineer tahap giler2 busy punye..skang still ktorg contact tru phone..klu bersembang, sejam pun boleh jadi..hehe..

people change...but, that one thing doesn't change between us...frendship..
frendship hug our heart...

********************* imtiaz9802..i miss all the memories..i miss all of u..

Blog Walking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...