Sunday, April 01, 2012

MR & Mrs MKA's Reception @ Dewan Mewah Club, Kajang

Seawal 10am, kami dah checkout dari one night hotel @ Hotel KK Home Deco yang interiornya sangat-sangat awesome tu dan terus ke lokasi yang tertera pada silver card yang kami terima masa on the way ke Melaka masa new year hari tu (waa..description tak boleh blah)….Haih…berselirat juga kepala otak kami mencari lokasi, sampai tersalah masuk lorong jugak lah….  

berposing sebelum ke resepsi dayah

@ hotel koridor..depan lif
 Dan setelah berusaha gigih mencari lokasi sebenar, Alhamdulillah selamat kami tiba. Kedatangan awal kami disambut baik oleh family Dayah. Tetamu pun tak berapa ramai lagi…so, oleh sebab, makanan dah terhidang, kami pun mengisi perut yang memang sedia lapar. Oh, kalau korang tengok kami punya baju sedondon macam boria ni, haruslah…sebab ni first wedding dari the five of us. ** Pengantin pun ada tau, tapi, takkan lah dia pun nak pakai kan…kang, berpinar plak mata tetamu cari mana satu pengantin..ngeeee….(ni semua idea spontan kami masa one day breakfast…dan oleh sebab Zati dtg lmbat time tu, dialah yang ditugaskan untuk menvolunteerkan diri untuk membeli kain tersebut…cantikkan!!! Credit to her….****rolling eye..@_@ ) ~ cik izzati yg comei..ni haa aku dah betulkan yee....
@ Dewan Mewah Club...posing jap

entrance masuk dewan...haruslah dengan bunga manggar
Selesai makan, kami masih setia di meja tetamu, menjamu desert tersedia sementara menanti kedatangan pengantin. Kami malas nak bangun sebab nanti orang ambik tempat kami…kejam kan!!! Hehe..tapi, kami usha sekitar dewan, masih je ada lagi tempat kosong. So, kami rasa, kami tak lah kejam mana…hihi…
cuba tgk bangku2 kosong...means betapa awalnya kami
Then, a few minutes later, adik si Dayah mendekati kami, katanya, kakaknya dah sampai. Ada dalam bilik tepi dewan kalau nak jumpa…wajiblah kami terjah sebelum dia menjadi tumpuan lensa tetamu yang lain nanti. Masuk je bilik, Dayah dah tersenyum lebar dengan gaun putih yang awesome sambil berbangga dengan kami yang berjaya pakai sedondon ni..siap instruct cameraman dia snap pic kami lagi.. glamour la sekejap..
 
Emm..oleh sebab ramai lagi yang queue nak beramah mesra dengan pengantin, so kami pun bergerak semula ke meja yang dah dicop mohor. Tetiba kami di sapa our UM-junior, Jannah yang datang dengan familynya. Siap main teka teki lagi sapa yang the next akan menyusul..haha…well..ur guess completely wrong la Jannah. Its turn out to be the other way around…hihi…its funny!!
us with Dayah..ni lah gift room tempat Dayah bertapa sementara tggu her MKA
Then, pengantin lelaki pun dah sampai. So beraraklah mereka melalui red carpet, masuk ke dewan untuk makan  beradab seterusnya sesi bergambar atas pelamin. Yang Dayah, asal nampak kami je sempat plak dia tersengih dan ambik peluang melambai… Dan untuk sesi bergambar dengan pengantin…haih….lama gak lah kami tunggu queue..dengan family dua2 belahnya, dengan kawan2 ministrynya, sekolah lagi…Oh, sempat kami jumpa a few ex-UM termasuk Rawi & Pija, our best friend aka classmate masa uni.
pengantin tengah berarak kat red carpet
 Finally, dapat gak kami bergambar dengan pengantin…then, tiba masa untuk kami mengundurkan diri. Babai pengantin baru….huhu…emm, bila someone yang close dengan kita melangkah to another level…sure, we happy for them, but in the same time, at the bottom of our heart…we’ll feel losing… coz, in future, semuanya takkan sama lagi …huhu..~ ayat touching la plak….well.. that’s life!!!
us..with Mr & Mrs MKA plus Jannah

us with Rawi & Pija...nasib baik sempat jumpa..
Kepulangan kami dihantar mesra oleh auntie dayah…(oh ni bukan auntie yang kami ‘aim’ tue..sebab auntie tu pun macam ‘aim’ kami..hihi)…siap jerit lagi, ‘Kawan pengantin!! Tunggu sekejap!!!’ terkujat jap kami dekat red carpet…plus malu gak lah. Lorrr…rupanya, auntie Dayah nak bagi bunga telur & extra door gift…’Laju je menonong korang ni, tak nyempat-nyempat nak bagi bunga telur…’ …tambah auntie Dayah yang sorang lagi.. ‘Nah, ambik sorang satu…nasiblah flower girl tak ada gigi…’…haha…sempoi betul auntie u ni Dayah.
gerbang sebelum masuk dewan..thats our door gift...
Alhamdulillah, selamat sudah Dayah punya majlis…seterusnya, sebab kami ni suka sangat drag ke Part II event…so, kami menapak ke Masjid Jamek sebab dua orang pengantin to be masih join rombongan, so diorang nak survey accessory plak…Dan oleh sebab kami ni sedondon, kelibat kami agak menarik perhatian…dan entah kenapa, tak de plak rasa malu, bangga plak rasanya…tapi kan, tetiba rasa sentap bila ada seorang mak cik promoter ni cakap.....kami sengaja nak cari perhatian..huh…..emm..pelik ke pakai baju sedondon pi kenduri, lagi2 kenduri our bff…whatever la mak cik oii….

Lepas habis bershopping, kami berpisah dengan Miza dan adiknya di KL Sentral, sempat plak kami men’take away’ KFC untuk dinner…emm..kelaparan sudah. TITIK.

**Alhamdulillah…1 is DONE..so, we moving forward to 3 plak…oleh sebab its take about 2 months to post this entry, so you all kenalah tunggu lagi 2 bln gak untuk baca yang 3 tu..emm..mybe lepas 6 settle kut..haha…im heartless!!!!

1 comment:

Bell Nabila said...

salam..sy Nabila.. boleh awak tolong Tanya kawan awak yg buat wedding kat mewah club ni tak. sy nak contact number mewah club ni, dah cari tak jumpa pon kat google ;(
Saya ingat nk buat wedding kat sini jugak ;)

Blog Walking

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...